Marie’s Fairtrade Shop

Fairtrade?

Fairtrade is een georganizeerde sociale beweging die door een marktgerichte aanpak de armoede in de wereld wil verlichten en duurzaamheid wil promoten. De beweging staat voor enerzijds het betalen van een faire prijs voor de productie van goederen en anderzijds voor het bewaken van de sociale- en de milieuaspecten in de gebieden waar die productie gebeurt. Het focust vooral op export van handgemaakte- en landbouwproducten van landen in ontwikkeling naar ontwikkelde landen.

Liefde voor Zuid-Amerika

De liefde voor de Zuid-Amerikaanse bevolking was groot, erg groot, vandaar dat een engagement zich opdrong. Een droom, een idee, een realisatie.  De ontwikkeling van de website kende een vliegende start, want het engagement van Marie was (en is) ontembaar. Teksten, foto’s, producten, … alles kwam in een stroomversnelling online.

Marie’s Fairtrade Shop

Change women's lives

Door vrouwen te ondersteunen wordt niet alleen groot onrecht in de wereld rechtgetrokken maar wordt ook de basis gelegd voor het verminderen van de globale armoede want een inkomen voor vrouwen betekent meer budget voor gezondheid en onderwijs.

Het grotere doel van de fairtrade beweging is eerlijke handel voor producenten en leveranciers –een idee waar men gemakkelijk achter kan staan maar dat eerder abstract is.

Samengevat, fairtrade leveranciers moeten alles doen wat binnen hun mogelijkheden ligt om te garanderen dat vrouwen alle nodige ondersteuning krijgen om uit de armoedespiraal te ontsnappen.
Wanneer een meisje in zichzelf gelooft, zich ondersteund voelt door haar familie en gemeenschap, wanneer ze sterker wordt door vaardigheden, ideeën en kennis, wanneer ze toegang heeft tot diensten, rolmodellen en contact met andere meisjes, wanneer ze zichtbaar is en mondig, kan ze eisen om haar onderwijs af te kunnen maken, om toegang te hebben tot gezondheidszorg en om te trouwen en kinderen te krijgen wanneer zij het wenst. Dit is de enige manier om generationele armoede te stoppen en uit de vicieuze cirkel te ontsnappen.

Marie’s Fairtrade Shop Marie’s Fairtrade Shop

Webshop met een hart

Het begon als een gek idee, een onbezonnen avontuur dat gaandeweg meer vorm kreeg. En veel werk met zich bracht, maar ook tonnen energie. En veel dankbaarheid.

Bekijk het inspirerende verhaal van Marie Hermans.

BEKIJK PROJECT
Uw project hierboven zien verschijnen? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257