Scoor hoger op Google door linkbuilding

Algemeen / Online Marketing

Iedere website wil graag op de eerste pagina van Google verschijnen? Maar hoe kan je dit nu verwezenlijken? Wel meer dan 200 factoren kunnen je ranking van Google bepalen. Deze factoren kan je opsplitsen in drie grote factoren waaraan je website moet voldoen. Autoriteit, content en het technische van een website. Wij verdiepen ons in dit bericht voornamelijk op de autoriteit.

Google kijkt naar websites die betrouwbaar, autoritair en gebruiksvriendelijk zijn voor de bezoeker. Wanneer we bijvoorbeeld zoeken naar websites over merkkledij, willen we geen websites vinden over schoenen of namaakmerken. Een autoritaire website moet dus vertrouwd worden door zijn gebruikers, door experts uit de industrie, door andere websites en door zoekmachines.

Wat zijn autoritaire websites?

Autoritaire websites zijn voornamelijk websites met veel content en relevante links naar andere websites. Voorbeelden van grote autoritaire websites zijn nieuwswebsites (HLN, Het Nieuwsblad, De Tijd, …), informatiewebsites (Gouden Gids, Wikipedia, … ) of grote Webshops (Coolblue, Bol.com, …). Het is dan ook belangrijk om een link te krijgen op een relevante website voor jouw website.

Een link van een autoritaire website is heel waardevol. Google beschouwt een link van een andere website naar uw website als een stem van vertrouwen. Google zal je op basis van deze stem dan ook hoger ranken. Hoe meer goede kwaliteit je hebt, hoe beter je resultaten!
Een link van een hoge autoriteit website heeft meer waarde dan meerdere links van lage autoriteit websites.

Hoe goed scoort jouw pagina op Google?

Er zijn diverse tools die de autoriteit van een website analyseren. Een handige tool daarvoor is Moz. Met gebruik van moz explorer kan je eenvoudig websites vinden met relevante inhoud. Moz heeft een Open Site Explorer die je website een score uit 100 geeft op basis van hun eigen metrics. Moz analyseert websites en geven een bepaalde score voor de page authority en de domain authority.

Page authority is een score tussen 1 en 100 die berekent hoe relevant deze pagina zou zijn om hoog te kunnen scoren bij Google. Hoe hoger de score, hoe beter deze pagina kan scoren op de eerste pagina van Google. Naast page authority heb je ook de domain authority. De domain authority bevat ook een score tussen 1 en 100, maar berekent de waarde van je volledige domein. Met deze score weet je hoe hoog je domeinnaam kan scoren op pagina’s bij Google.

Deze scores worden bepaald door je linkbuilding. Een link is een verwijzing van de ene naar de andere pagina. Door te klikken op een stukje tekst of een afbeelding kan een gebruiker naar een andere pagina verwezen worden. Dit kan binnen de eigen site of naar een andere (externe) site. Links en linkprofielen zijn een belangrijk onderdeel binnen SEO. Hoe relevanter je linkprofiel, hoe beter dat is voor je vindbaarheid.

Hoe kan je een link krijgen op een andere website?

Google garandeert je een hogere plaats op Google, wanneer een relevante website een link maakt met jouw website. Bezoekers kunnen dus via een andere website bij je terecht komen. Hoe hoger de domain authority en relevantie bij deze website, hoe beter de ranking in Google. Het is dus belangrijk om websites te vinden waarbij mensen jouw website willen delen. Meestal kan je jouw website delen op andere websites door content te geven. Je kan bijvoorbeeld een blog schrijven voor een andere, relevante website. Het is dan ook belangrijk om in contact te komen met websites die een link hebben met je onderneming. Je gaat bijvoorbeeld geen link vragen bij een dierenwebsite, als je over een website beschikt die kledij verkoopt. Deze onderneming zou beter een mode blogger zoeken die nieuwe producten kan testen en kan delen op de website.

Maar hoe kan je nu eenvoudig een link op een andere website krijgen? Want vele bloggers of ondernemingen staan niet happig om een link te delen naar jouw website. Om het eerste contact te maken, kan je content van hun website delen, commentaar geven op hun blogberichten of ze helpen met bepaalde onderwerpen. Je kan ze bijvoorbeeld helpen om meer bezoekers naar hun blog te krijgen, teksten na te lezen en content te schrijven  in ruil voor een link naar jouw website. Je geeft dus informatie of hulp in ruil voor een link. Je moet dus sterk werken op je netwerk online en een relatie opbouwen met die andere persoon.

Wens je meer uitleg over SEO en linkbuilding? Maak dan zeker een vrijblijvend afspraak met ons, zodat wij jullie hoger laten scoren op Google.

Getuigenis stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge - Getuigenis  stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge

Als stagiair bij Webstrike zal ik vooral onthouden dat ze je als stagiair ‘je ding laten doen.’ Vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om mijn agenda aan te vullen op de manier die ik zelf wou. Mijn takenpakket bestond uit het meewerken aan lopende en nieuwe projecten van verschillende klanten, schrijven van blogs, opmaken van een content kalender voor de sociale media en ik ging mee op klanten bezoek.
Vanaf dag één voelde ik me welgekomen en geapprecieerd. De drive die hier heerst past perfect bij een gemotiveerde stagiair die houdt van uitdagingen en er volledig gaat.  Je bent hier zelfs meer dan een stagiair. Vanaf het eerste moment maak je deel uit van het team.
Zelfstandig kunnen werken is een absolute must have bij Webstrike! Maar ik ben ook nooit bang geweest om vragen te stellen, want alle collega’s stonden altijd voor me klaar.
De tijd is voorbij gevlogen! Het was een plezier om voor Webstrike te werken. Bedankt voor deze unieke ervaring, ’t was top!

https://webstrike.be

Novus Projects
Jay Detroyer  - Novus Projects
Jay Detroyer

“Weinig firma’s die zo snel en professioneel handelen. 100% tevreden! Een echte aanrader!”

https://novus-projects.be/

Immo Delbecque
Nathalie Delbecque - Immo Delbecque
Nathalie Delbecque

Het team van Webstrike slaagde erin om onze ervaring als vastgoedmakelaar perfect te combineren met hun expertise in webdesign en online marketing.

Resultaat is een doordachte en gebruiksvriendelijke website, waarbij wij ook voor opvolging nadien steeds kunnen rekenen op een goede service en begeleiding.

https://immodelbecque.be/

Ampla House
Barbara De Beir - Ampla House
Barbara De Beir

“Met de opbouw en verdere opvolging van onze website heb ik Webstrike ervaren als professioneel, vriendelijk en resultaatgericht.”

https://amplahouse.com/

Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert - Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert

De samenwerking met Webstrike overtrof mijn verwachtingen.

Mijn droom en hun kennis, feedback en input maakten van Atelier Wolk een website waar ik trots op ben.

https://atelierwolk.be/

Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander - Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander

De samenwerking met Webstrike ervaar ik als erg vlot en aangenaam! Waarvoor dank!

https://christiaens-bouw.be/

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257