Website analyse met Google Analytics

 

Google Analytics is onmisbaar voor elk bedrijf met een website of webshop. Bij elke actie moet je weten welke veranderingen dit teweeg gebracht heeft. Heb je een nieuw blogbericht geschreven en vervolgens gedeeld op social media? Dan wil je weten hoeveel mensen dit gelezen hebben. Alleen zo kun je bepalen of de dingen die je doet wel de moeite waard zijn.

Website analyse als start- en eindpunt

Een campagne begint en eindigt met Google Analytics. Wanneer je bijvoorbeeld aan SEO gaat doen, dan wil je eerst weten hoeveel mensen er gemiddeld maandelijks je website bezoeken. Op basis van deze cijfers kun je doelstellingen maken. Het spreekt voor zich dat je na een bepaalde periode wilt nagaan of die doelstellingen ook behaald zijn. En ook dat doe je weer met Google Analytics.

Dashboards en rapporten

In Google Analytics is er de mogelijkheid om dashboards op te maken. Met deze dashboards heb je in één oogopslag toegang tot de belangrijkste data van je website. Daarom is het ook belangrijk om voldoende tijd aan deze dashboards te besteden. Staat alle informatie die we nuttig vinden in de dashboards? Staat er overbodige informatie in? Staat alle informatie duidelijk gestructureerd? Webstrike maakt aangepaste dashboards voor hun klanten.

Doelen en Filters instellen in Google Analytics

Om de data uit Google Analytics optimaal te gebruiken, worden er best doelen en filters ingesteld. Met doelen kan je bijvoorbeeld nagaan hoeveel mensen er zich ingeschreven hebben op je nieuwsbrief of een product in een winkelmandje hebben geplaatst. Filters zijn dan weer nodig om je data schoon te houden van spam-aanvallen. Bovendien kunnen er ook filters ingesteld worden zodat de website bezoeken van binnen jouw bedrijf niet meegeteld worden. Als de startpagina van iemand binnen het bedrijf op de bedrijfswebsite staat ingesteld, dan kan de data behoorlijk vervormd worden.

Ben je overtuigd van het belang van Analytics? Ben je op zoek naar een partner om overzichtelijke dashboards en rapporten te leveren met diepgaande interpretaties? Webstrike helpt je hier graag bij!

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257