Usability in webdesign voor webshops

Usability in webdesign voor webshops

Website usability staat voor de gebruiksvriendelijkheid van een website of webshop. Door de uiteindelijke klant/surfer als uitgangspunt voor het ontwerp van de website te kiezen, kunt u een hoop moeilijkheden voorkomen. Denk maar eens aan de ergernissen dat u ondervonden hebt bij het bezoeken van een website.

Een mooi uitgedachte website wordt aan de hand van website usability ook daadwerkelijk gebruiksvriendelijk, waarmee er een goede basis voor succes kan worden gelegd.

Gebruiksvriendelijke website

Allereerst staat website usability voor een gebruiksvriendelijke en toegankelijke website in de meest brede zin van het wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat deze snel werkt, dat de opmaak en schrijfstijl prettig zijn en dat er overal op de website goed te zien is van wie deze is en wat u uw bezoeker nu eigenlijk te bieden heeft. Verder kunt u mogelijkheden toevoegen om binnen de website te zoeken, of gebruik te maken van transparante hyperlinks, om de website usability verder te verhogen. Tenslotte is het van belang om goed te kijken naar de afbeeldingen en overige media. Deze dienen de bij te dragen aan de totale website usability en bijvoorbeeld niet te overvloedig aanwezig te zijn.

Analyse van uw Usability

U kunt zich natuurlijk het best vanaf het begin richten op de website usability. Op die manier kunt u later een hoop tijd, moeite en geld besparen. Het is aan de hand van een grondige analyse echter ook mogelijk om een bestaande website gebruiksvriendelijker en toegankelijker in te richten. Aan de hand van een uitgebreide website usability kunt u hierin gespecialiseerde professionals naar uw website laten kijken, om deze op tal van aspecten te beoordelen. Zo wordt er gekeken naar eventuele knelpunten op uw website, om de locatie vast te stellen waar het mis lijkt te gaan. Op basis daarvan kunt u de website vervolgens aanpassen, om de website usability te verhogen. Het werken aan de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van uw website is wat dat betreft dan ook een doorlopend proces. Het is daarom heel belangrijk dit mede met Google Analytics te doen. U kunt dan heel eenvoudig zien op welke pagina de bezoeker afhaakt, waar de hoogte conversie is, …

En een uitsmijter als slot: Laat u hierbij begeleiden door een professioneel bureau. U zal veel tijd en geld besparen.

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257