SEO (Search Engine Optimization) & SEA (Search Engine Advertising) te Brugge

SEO (Search Engine Optimization) & SEA (Search Engine Advertising) te Brugge

SEO en SEA zijn 2 manieren om een betere positie te verkrijgen in de Google zoekresultaten.
Via SEO optimaliseer je je positie zonder dat daar een (klik)kost aan verbonden is. Terwijl je met SEA wel een kost zal betalen per bezoeker die op je website/webshop terecht komt.

SEO - Inhoud & Optimalisatie

Vooraleer we je website of webshop kunnen optimaliseren, is er nood aan voldoende content. Aan de hand van een zoekwoordonderzoek gaan we na of er voldoende inhoud aanwezig is op je website om een goede positie te kunnen behalen in Google. Door extra inhoud toe te voegen zal je al onmiddellijk een verbetering zien in het aantal bezoekers die voortkomen uit een zoekopdracht in zoekmachines. Eenmaal deze inhoud aangemaakt is kunnen we echt aan de slag met de SEO technieken.

Daarvoor gaan we technische zaken op punt stellen en zorgen voor links naar je website die het resultaat zijn van goed doordachte en kwalitatieve content. Verder zal social media, tijdige updates op je website, responsive webdesign… ook een rol spelen voor je rankings in zoekmachines.

SEO - Resultaat op lange termijn

Helaas kan het een hele tijd duren vooraleer je stijgingen zal zien in de resultaten van je SEO inspanningen. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is dan ook een techniek dat met veel zorgvuldigheid uitgevoerd moet worden. Onze bedoeling is niet om gewoon je aantal website-bezoekers te verdubbelen. Er moet een stijging zijn van het aantal bezoekers die op zoek zijn naar jouw producten of diensten want het zijn die bezoekers die zullen converteren. Om toch niet alle mensen die geïnteresseerd zijn in jouw producten of diensten te mislopen, kan SEA (Search Engine Advertising) een oplossing bieden.

SEO - Onze aanpak

Veel van deze technieken om online beter te scoren vereisen enige technische kennis en ervaring. Echter, er zijn ook heel wat zaken die jij zelf kan mits enige begeleiding. Daarom proberen wij ook om jou zoveel mogelijk technieken te leren zodat jij ook zelf je website kan optimaliseren. Op die manier draag je je steentje bij en zal de eindfactuur lager liggen. Uiteraard geven we duidelijke richtlijnen mee wanneer we jou in het werk steken zodat we samen betere resultaten kunnen neerzetten.

SEA - Met kennis van zaken

SEA (Search Engine Advertising) oftewel “het adverteren in zoekmachines” kan door middel van het publiceren van Google ads.  Als deze advertenties met kennis van zaken opgesteld worden, bereik je op de vooropgestelde zoekwoorden ongetwijfeld sneller een betere positie in de zoekresultaten dan gewoon met SEO. Eenmaal je SEO inspanningen (na verloop van tijd) resultaat opleveren (en je scoort hoog genoeg zonder daarvoor betalende ads te plaatsen), kan je je focus van de zoekwoorden van je SEA campagne verleggen. Of kan je dit budget aanwenden om de bezoekers die afhaken op je site, toch trachten te overtuigen om een klant te worden.

U begrijpt het, het is allemaal niet zo eenvoudig …

Laat je daarom bijstaan door Webstrike, we begeleiden je van A tot Z én we leiden je op om zelf ook campagnes (met kennis van zaken) te voeren.

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons