Online Marketing werkt (snel)!

Algemeen / E-commerce / Online Marketing
Online Marketing werkt (snel)!

We zeggen dikwijls dat Online Marketing een investering is. Pas na enkele maanden zul je die investering terugverdiend hebben. Maar eenmaal de goede positie in Google er is, heb je die voor een zeer lange tijd. Eenmaal de structuur voor de content marketing is gemaakt, kan deze blijven aangehouden worden enz.

Toch zien we bij enkele klanten quasi onmiddellijk een mooie verbetering in hun (online) resultaten. Kijk maar naar deze voorbeelden.

Leman.be


Leman is een verdeler van taart decoratie. Met hun online shop bieden ze een gemakkelijke oplossing om online bestellingen van professionelen te verwerken. Midden september hebben we samen beslist om extra in te zetten op online marketing.

Wat we reeds gedaan hebben

 1. Audit: om na te gaan hoe Leman er momenteel voor staat, hoe ze online presteren vergeleken met concurrent en waar er nog ruimte is voor verbetering
 2. Zoekwoordonderzoek: om de SEO werkzaamheden op te baseren is er eerst een zoekwoordonderzoek nodig
 3. SEO On-Page optimalisatie: optimalisatie van pagina’s door content toe te voegen, meta-data aan te passen, … om hoger te scoren in de organische (gratis) zoekresultaten van Google
 4. Google Adwords: om mensen te bereiken die gericht op zoek zijn naar producten die aangeboden worden door Leman
 5. Linkbuilding: om een betere positie te behalen in de organische (gratis) zoekresultaten van Google

Resultaat

Mede door hun aanwezigheid op de beurs “Broadway”, bleven de resultaten niet lang uit. Na de eerste week was er meer dan een verdubbeling van het aantal website bezoeken en was er een omzetstijging van maar liefst 668% (!). Na de tweede, zeer succesvolle week, was er een kleine terugval die erna ruimschoots gecompenseerd werd door een (stabielere) wekelijkse stijging.

 

Kleerhangershop.com


Kleerhangershop is een online winkel om, u raadt het al, kleerhangers te kopen. Zowel particulieren als bedrijven kunnen bij kleerhangershop terecht om, in het zeer ruime aanbod, de kleerhangers te vinden die zij nodig hebben. Ook kleerhangershop heeft midden september de beslissing gemaakt om samen met ons meer in te zetten op online marketing.

Wat we gedaan hebben

Op een gelijkaardige manier van Leman hebben we in september en oktober volgende zaken uitgevoerd:

 1. Audit: om na te gaan hoe Kleerhangershop er momenteel voor staat, hoe ze online presteren vergeleken met concurrenten en waar er nog ruimte is voor verbetering
 2. Zoekwoordonderzoek: om de SEO werkzaamheden op te baseren is er eerst een zoekwoordonderzoek nodig
 3. SEO On-Page optimalisatie: optimalisatie van pagina’s door content toe te voegen, meta-data aan te passen, … om hoger te scoren in de organische (gratis) zoekresultaten van Google
 4. Google Adwords: om mensen te bereiken die gericht op zoek zijn naar producten die aangeboden worden door Leman
 5. Linkbuilding: om een betere positie te behalen in de organische (gratis) zoekresultaten van Google

Resultaat

Bij kleerhangershop was er een enorme boost in het aantal verkopen in week 3. Daarna is de omzet nog steeds blijven stijgen al was er de 5e week een kleine terugval (niet elke week kan een topweek zijn uiteraard). In de evolutie van het aantal bezoekers is een stabielere evolutie vast te stellen. Week op week zijn er meer mensen die kleerhangershop.com bezoeken.

 

Deze succesverhalen zijn hét voorbeeld dat online marketing werkt. Het zal niet altijd gaan om dergelijke stijgingen maar op lange termijn loont het zeker de moeite. In onze ogen is online marketing dan ook broodnodig bij (ecommerce) websites. Of je dit allemaal zelf doet, of de hulp van specialisten inroept, dat is een keuze die jij zelf moet maken. Wij staan alvast klaar om jou hierbij te helpen.

Interesse in online marketing? Contacteer ons nu!

Getuigenis stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge - Getuigenis stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge

Als stagiair bij Webstrike zal ik vooral onthouden dat ze je als stagiair ‘je ding laten doen.’ Vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om mijn agenda aan te vullen op de manier die ik zelf wou. Mijn takenpakket bestond uit het meewerken aan lopende en nieuwe projecten van verschillende klanten, schrijven van blogs, opmaken van een content kalender voor de sociale media en ik ging mee op klanten bezoek.
Vanaf dag één voelde ik me welgekomen en geapprecieerd. De drive die hier heerst past perfect bij een gemotiveerde stagiair die houdt van uitdagingen en er volledig gaat.  Je bent hier zelfs meer dan een stagiair. Vanaf het eerste moment maak je deel uit van het team.
Zelfstandig kunnen werken is een absolute must have bij Webstrike! Maar ik ben ook nooit bang geweest om vragen te stellen, want alle collega’s stonden altijd voor me klaar.
De tijd is voorbij gevlogen! Het was een plezier om voor Webstrike te werken. Bedankt voor deze unieke ervaring, ’t was top!

https://webstrike.be

Novus Projects
Jay Detroyer - Novus Projects
Jay Detroyer

“Weinig firma’s die zo snel en professioneel handelen. 100% tevreden! Een echte aanrader!”

https://novus-projects.be/

Immo Delbecque
Nathalie Delbecque - Immo Delbecque
Nathalie Delbecque

Het team van Webstrike slaagde erin om onze ervaring als vastgoedmakelaar perfect te combineren met hun expertise in webdesign en online marketing.

Resultaat is een doordachte en gebruiksvriendelijke website, waarbij wij ook voor opvolging nadien steeds kunnen rekenen op een goede service en begeleiding.

https://immodelbecque.be/

Ampla House
Barbara De Beir - Ampla House
Barbara De Beir

“Met de opbouw en verdere opvolging van onze website heb ik Webstrike ervaren als professioneel, vriendelijk en resultaatgericht.”

https://amplahouse.com/

Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert - Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert

De samenwerking met Webstrike overtrof mijn verwachtingen.

Mijn droom en hun kennis, feedback en input maakten van Atelier Wolk een website waar ik trots op ben.

https://atelierwolk.be/

Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander - Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander

De samenwerking met Webstrike ervaar ik als erg vlot en aangenaam! Waarvoor dank!

https://christiaens-bouw.be/

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons