Hoe begin ik een webshop?

Algemeen / E-commerce

Bent u van plan om met een webshop te starten in 2017? Begin er dan vandaag al mee. Of u nu starter bent of een gevestigde waarde die omni-channel eindelijk als een meerwaarde ziet: er komt meer bij kijken dan u denkt.

Waarom een webshop beginnen?

Ieder jaar zien we een stijging in het aankopen van verschillende producten/diensten online. E-commerce is dus zeer belangrijk in België. Vele mensen hebben ook geen tijd en zin meer om naar een winkel te stappen en deze te kopen, als je weet dat je het online kan kopen en na 1 dag wachten het kan krijgen. Geen miserie meer bij het zoeken van een parkeerplaats, het product is niet meer aanwezig in de winkel, … Kortom, consumenten verlangen om bij u online te kunnen kopen. Nog niet overtuigd waarom een webshop beginnen het ideaal moment is voor u? Bekijk zeker ook ons vorig blogbericht waarom een webshop het ideaal moment is om te beginnen in België.

Business plan opstellen

Vooraleer je producten online wilt kopen moet je een goed plan hebben, namelijk een business plan. De meeste ondernemingen hebben dit al gemaakt en kan zeker toegepast worden voor uw onderneming. Echter is het belangrijk bepaalde wijzigingen te brengen voor uw online shop. Het is belangrijk uw behoefte van de markt te bepalen. Op welke forums en sociale kanalen uw klanten bevinden, budget,… Ook is het belangrijk hoeveel voorraad u zal gebruiken, welke betalingsmethodes, verzendingsopties, … U moet dus op alle details letten bij het opstellen van een e-commerce business plan.

Wat zijn de kosten bij het maken van een webshop?

Hoeveel kost een webshop? Een vraag die je vaak hoort bij mensen die een webshop willen opstarten. Het is niet eenvoudig om daar zomaar een prijs op te plakken. Deze prijs hangt meestal vast aan de wensen/behoeften van u en met welk budget. Eerst en vooral moet u een domeinnaam aanvragen, de website moet worden gemaakt, professionele foto’s van uw producten moeten genomen worden, producten in stock houden, Extra betalings- en leveringsopties integreren, …

Talloze maatregelen zorgen voor een andere prijs. Wenst u eenvoudig en goedkoop een webshop te beginnen? Bestel dan vóór 31 mei een webshop en ontvang de volledige productmanagement gratis erbij.

Welk softwaresysteem zal ik gebruiken?

Bij het kiezen van een softwaresysteem is het belangrijk wat het meest eenvoudigste is voor u. Het aanmaken van nieuwe producten, nieuwsbrieven of promoties moeten eenvoudig gewijzigd worden. Het is dus belangrijk om te werken met een CMS systeem. Webshops kunnen aangemaakt worden met WOOCommerce, magento, Prestashop, Opencart, …

Het is voornamelijk belangrijk waar de nadruk ligt voor u. Ieder platform heeft zijn voor- en nadelen bij het opmaken van een webshop. Zijn er voldoende extensies beschikbaar? Is het toevoegen en wijzigen van producten eenvoudig? Is er voldoende support bij mogelijke vragen? Deze vragen kunnen allemaal een factor spelen bij het kiezen van een softwaresysteem.

Verschillende factoren maken de keuze bij het maken van een webshop moeilijker. Wens je meer informatie over webshops? Bekijk dan zeker onze e-commerce pagina.  U kan het ook ons ook altijd vragen, maak nu een vrijblijvend afspraak met al u vragen.

Getuigenis stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge - Getuigenis  stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge

Als stagiair bij Webstrike zal ik vooral onthouden dat ze je als stagiair ‘je ding laten doen.’ Vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om mijn agenda aan te vullen op de manier die ik zelf wou. Mijn takenpakket bestond uit het meewerken aan lopende en nieuwe projecten van verschillende klanten, schrijven van blogs, opmaken van een content kalender voor de sociale media en ik ging mee op klanten bezoek.
Vanaf dag één voelde ik me welgekomen en geapprecieerd. De drive die hier heerst past perfect bij een gemotiveerde stagiair die houdt van uitdagingen en er volledig gaat.  Je bent hier zelfs meer dan een stagiair. Vanaf het eerste moment maak je deel uit van het team.
Zelfstandig kunnen werken is een absolute must have bij Webstrike! Maar ik ben ook nooit bang geweest om vragen te stellen, want alle collega’s stonden altijd voor me klaar.
De tijd is voorbij gevlogen! Het was een plezier om voor Webstrike te werken. Bedankt voor deze unieke ervaring, ’t was top!

https://webstrike.be

Novus Projects
Jay Detroyer  - Novus Projects
Jay Detroyer

“Weinig firma’s die zo snel en professioneel handelen. 100% tevreden! Een echte aanrader!”

https://novus-projects.be/

Immo Delbecque
Nathalie Delbecque - Immo Delbecque
Nathalie Delbecque

Het team van Webstrike slaagde erin om onze ervaring als vastgoedmakelaar perfect te combineren met hun expertise in webdesign en online marketing.

Resultaat is een doordachte en gebruiksvriendelijke website, waarbij wij ook voor opvolging nadien steeds kunnen rekenen op een goede service en begeleiding.

https://immodelbecque.be/

Ampla House
Barbara De Beir - Ampla House
Barbara De Beir

“Met de opbouw en verdere opvolging van onze website heb ik Webstrike ervaren als professioneel, vriendelijk en resultaatgericht.”

https://amplahouse.com/

Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert - Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert

De samenwerking met Webstrike overtrof mijn verwachtingen.

Mijn droom en hun kennis, feedback en input maakten van Atelier Wolk een website waar ik trots op ben.

https://atelierwolk.be/

Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander - Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander

De samenwerking met Webstrike ervaar ik als erg vlot en aangenaam! Waarvoor dank!

https://christiaens-bouw.be/

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257