Hoe een Facebookpagina aanmaken

Algemeen / Online Marketing

Gezien worden online is voor een onderneming zeer belangrijk. Je wilt namelijk potentiële klanten via diverse kanalen naar je website krijgen. Je wilt deze bezoekers op de hoogte brengen van jouw producten/diensten, over de onderneming, eventuele vacatures, contactgegevens, blogberichten, …

Dagelijks gebruiken mensen social mediapagina’s zoals Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Snapchat, … Het is dus zeer belangrijk te weten hoe je de aandacht kan nemen bij deze personen. Met het delen van relevante informatie, krijg je bezoekers naar jouw website. In dit bericht ligt de focus voornamelijk op het aanmaken van een Facebookpagina.

Wanneer we beginnen aan Facebookmarketing is het voornamelijk belangrijk dat we een bedrijfspagina hebben voor onze onderneming. Bedrijfspagina’s hebben de look van een gewone profielpagina, echter hebben we meer vrijheid bij een bedrijfspagina. Een bedrijfspagina kan je via Facebook aanmaken.

Categoriekeuze

Iedere pagina kan gespecialiseerd worden naar jouw onderneming, merk, event, product, … De keuze ligt helemaal bij jou. Facebook biedt namelijk de keuze uit zes verschillende categorieën. Je kan kiezen uit:

  • Plaats of lokaal bedrijf
  • Bedrijf, organisatie of instelling
  • Merk of product
  • Artiest, groep of bekend persoon
  • Amusement
  • Goed doel of community

Naargelang je keuze vraag Facebook andere informatie. Wanneer we bijvoorbeeld kiezen voor artiest, hebben we de keuze uit auteur, blogger, voetballer, chef, … terwijl de keuze bij optie Bedrijf, categorieën zijn zoals bijvoorbeeld energiebedrijf, autobedrijf, reisbureau, …
Het is dus belangrijk de juiste categoriekeuze te nemen die het best past bij je onderneming/merk.

Profiel- en omslagfoto aanmaken

Je bedrijfspagina is aangemaakt, maar nu begint het echte werk! Het is belangrijk om jouw pagina op te maken naar jouw huisstijl. Je logo van het bedrijf kan hier dus niet ontbreken. Je profielfoto is de eerste impressie dat een bezoeker krijgt van je pagina, het is dus belangrijk om een afbeelding te gebruiken die direct herkenbaar kan zijn voor de bezoeker. Het is dan ook aangeraden om je logo op deze positie te gebruiken.

Na het kiezen van een profielfoto, is het ook belangrijk om een omslagfoto te gebruiken bij je pagina. Deze pagina drukt de volledige identiteit van je pagina uit en kan vaak gewijzigd worden bij speciale aanbiedingen, evenementen, campagnes of seizoenen. De omslagfoto moet voornamelijk opvallen en nieuwsgierigheid brengen bij de bezoekers.

De afmetingen op afbeeldingen bij Facebook zijn van cruciaal belang. Het is dan ook zeer belangrijk om afbeeldingen te tonen in perfecte kwaliteit en grootte.  Aan de hand van onderstaande tabel, kan je de exacte afmetingen vinden bij het maken van je profielfoto, omslagfoto,  foto’s op je tijdlijn, …

Facebook grootte afbeeldingen

Afbeeldingsbron: Digital Information World

Contactgegevens en Facebook button aanmaken

Je Facebookpagina is voornamelijk gemaakt om klanten naar je winkel, website of contactplaats te brengen. Het is dan ook belangrijk om zoveel mogelijke data te geven bij het “info” gedeelte. Gegevens zoals naam, adres, e-mail, telefoon, website, … kan je hier delen. Het is ook belangrijk om een korte “over ons” tekst te maken. Dit moet kort en krachtig zijn die de belangrijkste focus legt naar jouw onderneming. Bekijk hier onze volledige infopagina.

algemene info Facebookpagina

Naast info is het ook belangrijk om via Facebook een actie te laten ondernemen. Door gebruik te maken van de Facebook knop kan je de bezoeker aantrekken om een product te kopen, je te contacteren, bestand te downloaden, … Facebook geeft terug categorieën op waarvoor de knop gebruikt moet worden. Ook is het belangrijk om de juiste link naar de website te gebruiken. Dit kan een landingspagina, video of gewoon de homepagina van je website zijn. Deze actieknop bevindt zich rechts onder de omslagfoto.

Dit zijn slechts de basismethodes bij het aanmaken van een Facebookpagina. Met deze pagina kan je zelfs evenementen, locaties, en een gepersonaliseerde submenu maken waarbij andere pagina’s gelinkt staan.
Wil je de expert zijn in het maken van je Facebookpagina? Contacteer ons gerust voor meer informatie en bereik meer klanten naar je website! Bekijk zeker ook onze nieuwe Social Media pakketten om hoger online te scoren.

 

 

Getuigenis stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge - Getuigenis  stage bij Webstrike
Hanneke Devos Marketing studente - Howest Brugge

Als stagiair bij Webstrike zal ik vooral onthouden dat ze je als stagiair ‘je ding laten doen.’ Vanaf dag 1 kreeg ik de ruimte om mijn agenda aan te vullen op de manier die ik zelf wou. Mijn takenpakket bestond uit het meewerken aan lopende en nieuwe projecten van verschillende klanten, schrijven van blogs, opmaken van een content kalender voor de sociale media en ik ging mee op klanten bezoek.
Vanaf dag één voelde ik me welgekomen en geapprecieerd. De drive die hier heerst past perfect bij een gemotiveerde stagiair die houdt van uitdagingen en er volledig gaat.  Je bent hier zelfs meer dan een stagiair. Vanaf het eerste moment maak je deel uit van het team.
Zelfstandig kunnen werken is een absolute must have bij Webstrike! Maar ik ben ook nooit bang geweest om vragen te stellen, want alle collega’s stonden altijd voor me klaar.
De tijd is voorbij gevlogen! Het was een plezier om voor Webstrike te werken. Bedankt voor deze unieke ervaring, ’t was top!

https://webstrike.be

Novus Projects
Jay Detroyer  - Novus Projects
Jay Detroyer

“Weinig firma’s die zo snel en professioneel handelen. 100% tevreden! Een echte aanrader!”

https://novus-projects.be/

Immo Delbecque
Nathalie Delbecque - Immo Delbecque
Nathalie Delbecque

Het team van Webstrike slaagde erin om onze ervaring als vastgoedmakelaar perfect te combineren met hun expertise in webdesign en online marketing.

Resultaat is een doordachte en gebruiksvriendelijke website, waarbij wij ook voor opvolging nadien steeds kunnen rekenen op een goede service en begeleiding.

https://immodelbecque.be/

Ampla House
Barbara De Beir - Ampla House
Barbara De Beir

“Met de opbouw en verdere opvolging van onze website heb ik Webstrike ervaren als professioneel, vriendelijk en resultaatgericht.”

https://amplahouse.com/

Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert - Atelier Wolk – Maud Bekaert
Maud Bekaert

De samenwerking met Webstrike overtrof mijn verwachtingen.

Mijn droom en hun kennis, feedback en input maakten van Atelier Wolk een website waar ik trots op ben.

https://atelierwolk.be/

Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander - Bouwonderneming Christiaens
Céline De Brabander

De samenwerking met Webstrike ervaar ik als erg vlot en aangenaam! Waarvoor dank!

https://christiaens-bouw.be/

Wilt u ook online scoren? Contacteer ons

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/header.php:1) in /home/customer/www/webstrike.be/public_html/wp-content/themes/webstrike/functions.php on line 257